Koirien tarvikkeiden turvallisuus

Koirat ovat suurelle osaa ihmisiä todella läheisiä ja jopa perheenjäseniä. Tämän takia onkin hieman yllättävää, että niitä kohdellaan kuitenkin monesti niin hyvin kotona ja paijataan yms., mutta sitten niiden tavaroihin ja tarvikkeisiin ei panosteta mitenkään samalla tavalla. Moni hankkii koiralleen tavaroita edullisesti, eikä aina ajattele miten ne on valmistettu tai miten terveellisiä ne oikeasti ovat koiran terveyden kannalta.

Vaara voi vaania missä tahansa

koiran tarvikkeiden turvallisuus

Vaaroja voi syntyä monin eri tavoin. Esimerkiksi jos hankitaan koiralle heikkolaatuiset valjaat, voi ongelmana olla niiden hajoavuus. Hyvälaatuiset koiran valjaat kestävät hieman rajumpaakin liiketta, joka on erityisen tärkeää kun puhutaan esimerkiksi koiran autovaljaista. Toisaalta ihan lenkilläkin on tärkeää, että valjaat tuntuvat kivoilta ja eivät hajoa vaikka koira yhtäkkiä syöksyisi esimerkiksi auton perään, jolloin hajoaminen voisi pahimmilaan olla koiralle jopa kohtalokasta.

Toisaalta kun ostetaan halvalla tuotettuja koiran herkkuja, ei voida oikein tietää mitä niihin on tarkalleen laitettu. Suurin osa koiran nameista on tehty Kiinassa, ja kuten ehkä tiedätkin, Kiinassa säädökset ja lait tämän suhteen ovat selvästi heikommat kuin meillä. Vaikka valmistajat tekevät parhaansa laadun takaamiseksi, havaitaan aina välillä uusia yllätyksiä, kun Kiinasta tulee koiran ruokaa joka on jopa myrkyllistä ja tappaa koiria.

Ja vielä ongelmia voi tuottaa esimerkiksi erikoisista aineista tehdyt koiran lelut, josta tätä myrkyllistä pinnoitetta voi helposti siirtyä koiran suun kautta hänen kehoonsa. Miten näissä kaikissa voi ollakkin niin paljon vaaroja? No se johtuu juuri siitä, että siinä missä monet ihmiset ovat nykyään aika tarkkoja siitä, mitä laittavat oman kehonsa lähettyville, koirien kanssa ei vielä olla näin tarkkoja. Näin ollen monet tuottajat jotka joutuvat kovasti kilpailemaan hinnasta, voivat keksiä keinoja saada hintaa alas jotka eivät kuitenkaan ole loppujen lopuksi kuluttajan kannalta mitenkään hyvä vaihtoehto.

Kuitenkin esimerkiksi koiran ruuassa ei Suomessa tarvitse kertoa mistä se on tehty ja missä maassa. Tämän takia onkin vaikea kuluttajan tietää, mitä siinä koiran ruoassa oikein on, ja missä se on tehty. Koska kuluttaja ei voi kunnolla olla näistä riskeistä tietoinen, on hänen vaikea myös suojatua siltä.

Jos siis omistat koiran, ole myös tarkkana sen suhteen mitä sille syötät ja millaisten tavaroiden kanssa se on kosketuksissa. Helpointa tämä on yleensä ostamalla tunnettujen merkkien tekemiä tuotteita, ja mielummin hieman kalliimpia sellaisia. Ole varovainen halpamerkkien kanssa, ja myös yllättävän edullisten tuotteiden kanssa. Näissä vaarat ovat suurimmat, mutta riski on myös muissakin tuotteissa.

Välttyminen näiltä on haastavaa, ja täysin suojautua ei pysty tavallinen kuluttaja. Meidän jokaisen on vain tehtävä parhaamme, siihen asti mihin pystymme.

Written by Poisoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *